Loois logo

Welkom bij Loois.
Hoe kunnen wij jou van dienst zijn?

Bedrijven &
Zelfstandigen

Zorgeloos ondernemen, daar wil Loois jouw firma in bijstaan. Dit doen we via innovatieve verzekeringsoplossingen & een professioneel risicobeheer. Ontdek vandaag nog ons aanbod.

Loois voor
particulieren

Iedere levensfase brengt nieuwe uitdagingen & obstakels. Loois wil jou en je geliefden bijstaan met een lach maar ook een traan. Ontdek nu onze vernieuwde aanpak.

Bescherm je patrimonium

ABR-Verzekering

Een polis op maat van jouw bouw.

Dekt schade aan het bouwwerk zelf en aan derden.

Een snelle schaderegeling zonder discussies over aansprakelijkheidsverdeling.

Maatwerk: Bouw op onze specialisten

Iedereen is er zich van bewust hoe moeilijk bouwen is en welke risico’s er mee gepaard kunnen gaan. Vooreerst word je geconfronteerd met verschillende partijen, daarenboven is bouwen technisch geen eenvoudige zaak. Je dient rekening te houden met vele nieuwe wetten en normen, conceptiemethodes, materialen en verraderlijke en onvoorspelbare weersomstandigheden.

Vandaar dat het niet steeds eenvoudig is om bij schade de juiste oorzaak te achterhalen of de aansprakelijke(n) aan te duiden. Het is dan ook niet te verbazen dat dit kan leiden tot lange juridische procedures met hoogoplopende kosten. Wanneer er reeds schade is nog vóór het gebouw voltooid is, wordt de situatie vaak nog moeilijker met vertroebelde relaties tussen de verschillende bouwpartners, een stilliggende werf en bijkomende kosten.

De ABR-verzekering (Alle Bouwplaatsrisico-verzekering) is een ideale formule om deze problemen te voorkomen door alle partijen betrokken bij het bouwproces gezamenlijk te verzekeren in één polis. Op dat moment ben je zeker van de vergoeding en is er geen discussie over de verdeling ervan.

Zowel de bouwheer als de aannemer kan de polis afsluiten. In de polis zijn alle deelnemers aan het bouwproces verzekerd (bouwheer, aannemers, architect, ingenieurs, veiligheidscoördinatoren).

Dekt schade aan het bouwwerk zelf en aan derden


In een ABR polis zijn volgende zaken verzekerd:

- Materiële beschadigingen aan het bouwwerk zelf. Hierbij wordt niet gezocht naar de aansprakelijke partij. Dit zorgt ervoor dat de schade relatief snel wordt geregeld en de werken snel kunnen worden verder gezet.
- De schade aan derde ten gevolge van de werken.

Advies van onze experts


Onze verzekeringsexperts kunnen je meer advies geven over een ABR-verzekering om samen na te gaan of deze ook interessant is voor jou. Maak daarom vrijblijvend een afspraak voor een persoonlijk Loois advies.

Vragen?
Meer Info?

Laat je e-mailadres of telefoonnummer na.

Een Loois-specialist contacteert je binnen de 48h.