Loois logo

Welkom bij Loois.
Hoe kunnen wij jou van dienst zijn?

Bedrijven &
Zelfstandigen

Zorgeloos ondernemen, daar wil Loois jouw firma in bijstaan. Dit doen we via innovatieve verzekeringsoplossingen & een professioneel risicobeheer. Ontdek vandaag nog ons aanbod.

Loois voor
particulieren

Iedere levensfase brengt nieuwe uitdagingen & obstakels. Loois wil jou en je geliefden bijstaan met een lach maar ook een traan. Ontdek nu onze vernieuwde aanpak.

Zorgeloos ondernemen

Tienjarige aansprakelijkheid

Wettelijk verplichte verzekering.

Voor aannemers, architecten en andere dienstverleners in de bouwsector.

Dekt schade die verband houdt met de stevigheid, de stabiliteit en de waterdichtheid van de winddichte ruwbouw.

De verplichte tienjarige aansprakelijkheidsverzekering voor de bouwsector


Vanaf 1 juli 2018 verplicht de Wet Peeters aannemers, architecten en andere dienstverleners in de bouw om zich te verzekeren voor hun tienjarige aansprakelijkheid. Voordien was er enkel een wettelijke verplichting voor de architecten.
Het doel van deze wet is de verhoging van de bescherming van de bouwheer bij ernstige bouwschade die te wijten is aan ernstige constructiefouten als hij of zij een woning laat bouwen of renoveren. Door de verplichte verzekering zijn aannemer, architecten en andere dienstverleners in de bouw ook beschermd tegen de soms zeer hoge kosten die gepaard gaan met de wederopbouw van het getroffen gebouw.

Toepassingsgebied


• Voor aannemers, onderaannemers en architecten maar ook voor andere dienstverleners in de bouwsector (zoals bv. studiebureaus).

• Voor werken die de tussenkomst van een architect vereisen.

• Voor constructies die in België gelegen zijn en die van bij aanvang van de onroerende werken voor meer dan 50% van de oppervlakte bestemd zijn voor bewoning (woningen, appartementen,…). Vallen hier dus bijvoorbeeld niet onder: Ziekenhuizen, studentenhuisvesting, enz.

• Dekt enkel de schade die verband houdt met de stevigheid, de stabiliteit en de waterdichtheid van de winddichte ruwbouw die de stabiliteit van de woning in het gedrang brengt.

• De waarborg voor de materiële en immateriële schade moet minstens € 500.000 bedragen maar kan beperkt worden tot de wederopbouwwaarde indien deze laatste minder bedraagt dan € 500.000.

• De verzekeringsverplichting voor de aansprakelijkheid van de aannemer geldt voor werken waarvan de definitieve stedenbouwkundige vergunning zal worden afgeleverd na 1 juli 2018.

• Esthetische schade, zuiver immateriële schade en materiële schade onder € 2.500 moet niet worden gedekt door de verzekering.

 

Graag meer informatie? Maak vrijblijvend een afspraak voor een persoonlijk Loois advies, specifiek afgestemd op jouw onderneming.

Vragen?
Meer Info?

Laat je e-mailadres of telefoonnummer na.

Een Loois-specialist contacteert je binnen de 48h.