Loois logo

Welkom bij Loois.
Hoe kunnen wij jou van dienst zijn?

Bedrijven &
Zelfstandigen

Zorgeloos ondernemen, daar wil Loois jouw firma in bijstaan. Dit doen we via innovatieve verzekeringsoplossingen & een professioneel risicobeheer. Ontdek vandaag nog ons aanbod.

Loois voor
particulieren

Iedere levensfase brengt nieuwe uitdagingen & obstakels. Loois wil jou en je geliefden bijstaan met een lach maar ook een traan. Ontdek nu onze vernieuwde aanpak.

Zelfstandige? VAPZ is dé manier om voor je pensioen te sparen.

Het VAPZ (vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen) is voor zelfstandigen nog steeds de meest interessante manier om te sparen voor het pensioen. Het maximumbedrag dat je voor 2019 kunt storten is 3.256,87 euro.

VAPZ: sparen voor een hoger pensioen, met nu fiscale voordelen

Het VAPZ is dé manier bij uitstek om fiscaal voordelig voor jouw pensioen te sparen. Je vult niet alleen jouw wettelijk pensioen aan, de premies zijn bovendien ook aftrekbaar als beroepskost. Zo boek je minder belastbare winst en moet je dus ook minder sociale bijdragen betalen.

Maximumpremie VAPZ en Sociaal VAPZ

Maximaal mag je 8,17% van jouw geherwaardeerd netto belastbaar beroepsinkomen van drie jaar terug (2016) storten voor jouw VAPZ. De absolute bovengrens is voor 2019 vastgelegd op 3.256,87 euro. Voor een Sociaal VAPZ, dat ook een stuk sociale bescherming biedt, bedraagt de premie maximaal 9,40% van het beroepsinkomen, met voor 2019 als maximale bovengrens 3.747,19 euro. De minimumpremie VAPZ blijft 100 euro.

Leeftijd VAPZ opnemen is verhoogd

De spelregels voor het tijdstip van opname of uitkering van jouw VAPZ wijzigden vanaf 2016.

De eindleeftijd van een VAPZ is de voorziene einddatum bij het afsluiten van het contract. Vanaf 1 januari 2016 mag de eindleeftijd van nieuwe VAPZ-contracten ten vroegste op de wettelijke pensioenleeftijd liggen.

De uitkeringsleeftijd is de leeftijd waarop je het gespaarde kapitaal opneemt. Deze hangt voortaan af van het moment waarop je aanspraak kan maken op een wettelijk pensioen, en dat zowel voor oude als nieuwe pensioenplannen. Op het ogenblik van effectieve wettelijke pensionering is de verzekeraar bovendien verplicht het pensioenkapitaal uit te keren.

Advies nodig?

Wil je weten hoeveel belastingen je kan besparen dankzij een VAPZ? Neem dan nu contact met ons op voor persoonlijk advies op maat.

Vragen?
Meer Info?

Laat je e-mailadres of telefoonnummer na.

Een Loois-specialist contacteert je binnen de 48h.