Loois logo

Welkom bij Loois.
Hoe kunnen wij jou van dienst zijn?

Bedrijven &
Zelfstandigen

Zorgeloos ondernemen, daar wil Loois jouw firma in bijstaan. Dit doen we via innovatieve verzekeringsoplossingen & een professioneel risicobeheer. Ontdek vandaag nog ons aanbod.

Loois voor
particulieren

Iedere levensfase brengt nieuwe uitdagingen & obstakels. Loois wil jou en je geliefden bijstaan met een lach maar ook een traan. Ontdek nu onze vernieuwde aanpak.

Pensioensparen: tak 21, tak 23 of een combinatie?

Doe je aan pensioensparen via een tak 21-verzekering? Dan is je opbrengst nog steeds hoger dan bij een doorsnee spaarboekje. De gewaarborgde rentevoet van je spaarrekening staat op dit moment immers op een zeer laag peil. Voor wie bereid is wat meer risico te nemen, bieden wij bij Loois een aantal alternatieven in tak 23 of via een combinatie van een tak 21- en tak 23-product. Zo mik je op een hoger rendement.

Tak 21: Veilig maar beperkt rendement

Spaar je voor jouw pensioen met een tak 21-product? Dan bestaat de opbrengst daarvan uit twee delen: een gewaarborgde minimumrente en een variabele deelname in de winst. Deze laatste is afhankelijk van de resultaten van je verzekeringsmaatschappij en wordt elk jaar opnieuw vastgelegd.

Pensioensparen via een tak 21 is veilig en fiscaalvriendelijk, het rendement is echter eerder beperkt. 

Ben je bereid om wat meer risico te nemen, dan biedt Loois je twee goede alternatieven!

 

Tak 23: potentieel hoger rendement

Bij een tak 23-verzekering hangt het rendement van je spaargeld af van de resultaten van een onderliggend beleggingsfonds. Om te zien hoeveel risico je wil nemen, bepalen we samen eerst je beleggersprofiel. Zo weet je in welk type fonds je wil investeren en hoeveel.

Goed om weten: je kan de keuze van je fonds wijzigen tijdens de looptijd van het contract.

 

Combinatie tak 21 en tak 23: berekend risico

Bij Loois kan je zowel contracten Pensioensparen, Langetermijnsparen als Individuele pensioentoezegging afsluiten in een combinatie tak 21- tak 23. Zo kan je jouw spaargeld een extra boost geven door een stuk van je premie te investeren in een tak 23-luik, terwijl je op het tak 21-gedeelte een gewaarborgde rentevoet blijft genieten. Door je inleg te spreiden en omdat je over een langere termijn belegt, beperk je bovendien het risico in het tak 23-luik.

 

Ons persoonlijk advies

Wil je graag meer informatie en samen met ons nagaan wat interessant is voor jou? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze verzekeringsexperts voor een persoonlijk en professioneel advies.

Vragen?
Meer Info?

Laat je e-mailadres of telefoonnummer na.

Een Loois-specialist contacteert je binnen de 48h.