Loois logo

Welkom bij Loois.
Hoe kunnen wij jou van dienst zijn?

Bedrijven &
Zelfstandigen

Zorgeloos ondernemen, daar wil Loois jouw firma in bijstaan. Dit doen we via innovatieve verzekeringsoplossingen & een professioneel risicobeheer. Ontdek vandaag nog ons aanbod.

Loois voor
particulieren

Iedere levensfase brengt nieuwe uitdagingen & obstakels. Loois wil jou en je geliefden bijstaan met een lach maar ook een traan. Ontdek nu onze vernieuwde aanpak.

De groepsverzekering: belonen met verstand

De maatregelen van de regering om de loonkostenhandicap van de Belgische ondernemingen in te perken en hun concurrentiekracht op te drijven, zullen dit jaar al vruchten afwerpen. Die ontwikkeling biedt zowel mogelijkheden als uitdagingen. Een van de gevolgen is dat kmo’s weer op zoek gaan naar bekwame medewerkers. Uitstekend personeel vormt tenslotte nog altijd de beste troef om als bedrijf te slagen. Als jij die ideale werknemers wil overtuigen om zich aan uw bedrijf te binden of wil motiveren om bij jouw bedrijf te blijven, moet jij aantrekkelijke voorwaarden kunnen aanbieden.

 

Een degelijk salaris maakt daar uiteraard deel van uit, maar er is een manier om de verloning ook voor het bedrijf interessant te maken: de groepsverzekering, waarmee jij een bijkomend pensioenkapitaal opbouwt voor jouw werknemers. Het grote voordeel van die formule is dat ze op fiscaal vlak veel rendabeler is dan een gewone loonsverhoging. Omdat een groepsverzekering in de ogen van de fiscus niet geldt als een aanvullend inkomen ontsnapt ze aan allerlei belastingen en bijdragen. En dat verschil kan snel oplopen. 135 euro per maand uitkeren als extra loon komt netto neer op zo’n 44 euro extra voor de werknemer. 135 euro via een groepsverzekering betekent bijna 120 euro extra voor de werknemer.

 

Het idee raakt stilaan ingeburgerd. Een paar jaar geleden bleek uit een enquête van Randstad bij 3000 werknemers dat meer dan de helft een groepsverzekering bij de meest gegeerde extralegale voordelen vermeldt. Toch onderschatten veel werknemers nog steeds hoe zwaar zo’n verzekering doorweegt.

 

Er zijn genoeg redenen waarom een aanvullend pensioen van belang is:

 • het wettelijke pensioen bedraagt maar een fractie van het laatste salaris
 • dezelfde levensstandaard behouden wordt moeilijk na pensionering
 • de groeiende vergrijzing zet steeds meer druk op het wettelijke pensioenstelsel
 • ook de levensverwachting blijft stijgen, waardoor pensioenen langer moeten worden uitbetaald

 

Werknemers doen dus per definitie hun voordeel bij een groepsverzekering, maar het gaat verder dan enkel de opbouw van een kapitaal:

 • ze krijgen een ruimer pensioen, betaald door de werkgever
 • ze genieten een extralegaal voordeel dat fiscaal interessant is
 • kiest de werkgever in het pensioenplan voor de waarborgen arbeidsongeschiktheid en overlijden, dan kunnen werknemers ervoor zorgen dat hun dierbaren in die situaties de financiële problemen kunnen opvangen
 • ze krijgen een aantrekkelijk rendement op hun pensioenplan
 • ze kunnen de risicowaarborgen aanpassen aan hun behoeften en prioriteiten
 • ze hebben de mogelijkheid om (onder bepaalde voorwaarden) een voorschot op hun al opgebouwde pensioenkapitaal op te vragen, voor de financiering van bouw- en verbouwingsprojecten

 

Jouw werknemers zijn echter niet de enigen die er wel bij varen. Een groepsverzekering biedt ook allerlei pluspunten voor jouw als bedrijfsleider:

 • je biedt een essentieel extralegaal voordeel aan dat nieuwe werknemers kan overtuigen
 • je legt een extra troef op tafel om onmisbare werknemers in het bedrijf te houden
 • je geeft uw werknemers dankzij de fiscale voordelen meer netto met hetzelfde budget
 • je kunt het budget nauwkeurig maar toch flexibel beheren, op maat van uw bedrijf en de verschillende werknemers
 • je versterkt uw imago van moderne en aantrekkelijke werkgever

 

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden van een groepsverzekering voor je werknemers dan kun je vrijblijvend een afspraak maken met een van onze verzekeringsexperts.

Vragen?
Meer Info?

Laat je e-mailadres of telefoonnummer na.

Een Loois-specialist contacteert je binnen de 48h.